Варення з груш рецепт

Їстівні гриби, ягоди, трави

Варення з лісових груш.

Інгредієнти для рецепта Варення з лісової груші

Рецепт приготування грушевого варення з лісових груш

Стиглу грушу перебрати, видалити кісточки і плодоніжки, нарізати тонкими часточками.У каструлю (я для варення використовую старий добрий казан) перекласти нарізану грушу і засипати цукром з розрахунку на 1 кг. грушевих часточок 0,5 кг цукру. Залишити на деякий час, поки не розчиниться цукор і з'явиться сік.Після цього ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо помішуючи хвилин десять – п'ятнадцять. Прибираємо варення з вогню до повного охолодження. За цей час грушеві часточки придбають якусь прозорість, наситяться сиропом.Підготуйте баночки і кришки. Ретельно промийте, стерилізують, обсушити.Знову ставимо варення на вогонь, додаємо гвоздику (на кожні 0,5 кілограма грушевих часточок 1 гвоздичка), і після закипання варимо хвилин десять. Гаряче варення розкладаємо в банки, щільно закриваємо кришками.Баночки перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

Груша в цукровому сиропі

Варення з лісової вишні

малинове желе Зібраний значний обсяг сировини іван-чаю або обмежене вільний час (іноді все разом) не дозволяють виготовити Копорський чай за традиційною технологією вручну. На допомогу нам приходять сучасні засоби, одним з яких є проста електрична м'ясорубка. Чай, виготовлений у такий спосіб виходить гранульованим. (Детальніше)

Уже в квітні місяці масово починають рости дуже смачні делікатесні весняні гриби – сморчки, представленими трьома основними видами: сморчок справжній, сморчок конічний, сморчковая шапочка. Поруч зі зморшками дуже часто можна зустріти гігантські і звичайні рядки. Для любителів екзотичних страв весняний ліс пропонує також красиві саркосціфи, мініатюрні стробілюруси, разнобразних блюдцевікі. У травні видовий склад значно збільшується: додаються різні рогатик, гнойовики, трутовики, печериці, дощовики, травневі рядовки, ентоломи, пеціціі, весняні опеньки.В каталог додані їстівні гриби незвичайної форми, що зустрічаються на територіях європейської частини Росії, Білорусії, Україні, Казахстані, Німеччині:

В каталог з їстівними грибами додані описи з фото печіночниця звичайна (печінковий гриб) і шпального гриба (пілолістнік лускатий).

Гріфола зонтична