Заготівля петрушки на зиму – Жіночі Питання

Як заготовити петрушку на зиму?

Коли сезон свіжої петрушки закінчується, доводиться вдаватися до хитрощів, що допомагають використовувати її цілий рік, в будь-яку пору року. Існує кілька способів заготовити петрушку на зиму. Фото: depositphotos.com
Зміст статті:
1. Заморожування петрушки
2. Сушка петрушки
3. Засолка петрушки

Як заморозити петрушку?

Зберігання петрушки в морозильній камері є одним з найпростіших варіантів заготовки зелені в холодний сезон. Завдяки заморожування петрушка залишиться не тільки ароматною, але і в повному обсязі збереже містяться в ній вітаміни. Мабуть, це найважливіша перевага, яке варто врахувати, коли будете планувати заготівлю петрушки та іншої зелені на зимовий період, оскільки аналогічним чином можна зберігати кріп, орегано, базилік і багато іншої зелень.Переходимо безпосередньо до самої процедури заморозки.
  • Добре промиваємо петрушку.
  • Трохи підсушують, щоб з неї не капало.
  • Дрібно нарізаємо.
  • Розкладаємо по пакувальним пакетам і відправляємо в морозильну камеру.
Ось і весь процес – петрушку не тільки корисно заморожувати, але ще і дуже просто. Заморожену петрушку можна використовувати протягом довгих місяців, не турбуючись про смакові якості.У приготуванні супів, наприклад, дуже зручно зберігати трави в кубиках для льоду. Для цього просто засинаєте зелень в формочки, заливаєте її водою і залишаєте заморожувати. В подальшому просто додаєте кілька кубиків в каструлю з їжею під час готування.

Як сушити петрушку?

Більш трудомісткий спосіб заготівлі петрушки на зиму, але не менш популярний і зручний. Засушити можна практично будь-які трави, головне – дотримуватися певних правил, щоб зберігся запах.Існує три способи заготовити петрушку за допомогою сушки:
  • в духовці;
  • в природних умовах в підвішеному вигляді;
  • в природних умовах в розкладеному вигляді.
У першому випадку заздалегідь підготовлену петрушку розкладають рівномірно на деко, покриту пергаментом, і відправляють в духову камеру при температурі, що не перевищує 50 градусів, інакше втратите характерний аромат.Якщо ви віддаєте перевагу спосіб природного сушіння методом підвішування пучків зелені, потрібно вибрати темне місце або на свіжому повітрі, або в провітрюваному приміщенні. Можна сушити петрушку в подрібненому вигляді, розклавши на будь-якій зручній поверхні тонким шаром.Коли визначилися з місцем для сушки петрушки, можна приступати до підготовчого процесу. Слід ретельно промити зелень, позбутися поганих листя, якщо такі є. Якщо петрушка відправиться в духовку, дрібно нарізати її; будете підвішувати – потрібно зав'язати зелень в пучки.Засипати сушену петрушку рекомендується в щільно закриваються баночки, щоб зберігся аромат. Краще вибирати скляну або керамічну ємність.

засолка петрушки

Такий спосіб заготівлі петрушки має місце бути, але краще віддавати перевагу першим двом методам, якщо хочете отримати найбільш корисний продукт при використанні петрушки в стравах.Як засолити петрушку? Готуємо зелень за стандартною схемою: добре промиваємо, дрібно нарізаємо. В отриману масу активно додаєте сіль – все перемішують. Ми залишаємо петрушку з сіллю на деякий час, поки зелень не виділить сік. Потім щільно укладаємо все по банках. Коли ємність заповнена вщерть, посипаєте трохи сіллю ще раз і закриваєте банку. Зберігається отримана засолювання в холодильнику.Всі методи заготовки петрушки на зиму добре відомі і широко застосовувана в господарстві. Кожен сам вибирає той варіант, який здається йому найбільш зручним.