Засолка огірків з цибулею простий покроковий рецепт на зиму в банках з фото

Простий покроковий рецепт засолювання хрустких огірків з цибулею на зиму

Мариновані огірки є відмінним доповненням до м'яса, риби. Ще їх використовують і як самостійну закуску, яку подають на святковий стіл. Дотримання правил засолювання огірків з цибулею дозволяє створити смачне і ароматне блюдо, яке обов'язково порадує холодною зимою.

Особливості засолювання маринованих огірочків з цибулею на зиму

Щоб солоні огірки вийшли смачними, необхідно враховувати кілька важливих нюансів:
  1. Готувати закуску найкраще в середині або в 2-ій половині літа, коли дозріють плоди.
  2. Для заготівлі не варто використовувати зіпсовані огірки.
  3. Бажано вибирати трилітрові банки.
  4. Залишати плоди треба в прохолодних приміщеннях.
Засолка вийде набагато смачніше, якщо в неї буде доданий свіжий кріп. Зелень слід нарізати і перемішати з іншими компонентами. В цьому випадку у заготовки буде приємний смак, до того ж вона буде корисною.

Інгредієнти для рецепта

Для приготування соління потрібно підготувати все необхідне. Буде потрібно наявність:
  • огірків – кількість залежить від числа банок;
  • листя смородини – 3-5 шт .;
  • парасольки кропу;
  • листя вишні – 3-5 штук;
  • ріпчастої цибулі – 1 головки;
  • часнику – 3 зубчики.
Зазначена кількість інгредієнтів потрібно на 1 банку. Для заливки (на 1,5 літра води) потрібні:
  • сіль – 1,5 ст. л .;
  • перець горошком запашний;
  • лавровий лист;
  • цукор – 3 ст. л .;
  • оцет 9% -й – 25 мл.

Правила вибору продуктів

Підбирати плоди слід уважно, не кожен огірок підходить для соління. При виборі відповідних овочів потрібно враховувати наступне:
  1. Найбільш затребувані сорти «Ніжинський», «Муромський», «Конкурент», «Фаворит», «Ера».
  2. Бажано вибирати короткоплодние овочі розміром 5-12 см.
  3. Щоб засолити огірки, їх треба вибирати до повного дозрівання.
  4. Плоди повинні мати горбкувату, товсту шкірку. Вона повинна складно протикати нігтем. А шипики повинні бути чорними і колючими.
  5. Потрібні тверді свіжі плоди. А полежали і не сильно пружні овочі не будуть смачними.
  6. Необхідно вибирати зелені огірки. Якщо вони молоді, то зелень буде більш соковитою. Жовтизна є ознакою перезрілість, тому шкірка і насіння будуть жорсткими.
  7. Гіркі плоди і після засолювання будуть такими ж. Тому не варто вибирати їх для заготовок.

При виборі лука теж потрібно звертати увагу на деякі нюанси. На ньому не повинно бути плям, крапок і інших ознак псування. Важливо, щоб на поверхні були відсутні зволожені ділянки. Правильно обрані компоненти є запорукою половини успіху.

приготування ємностей

Банки, які будуть застосовуватися для закочування, повинні бути цілими. Важливо, щоб на дні і на стінках були відсутні механічні пошкодження.Перед оглядом їх промивають у воді і просушують.Відповідні ємності потрібно простерилізувати, оскільки без цього овочі не зможуть зберегтися надовго. Під час цієї процедури банки обробляють паром 15 хвилин, а потім 5 хвилин сушать у включеної духовці.

Як засолити огірки з цибулею на зиму в банках?

Щоб заготовити хрусткі плоди, необхідно слідувати простий інструкції:
  1. Якщо овочі були зібрані не тільки що, а деякий час назад, то їх замочують хоча б на 2 години в холодній воді.
  2. Лук слід очистити і помити.
  3. Необхідно промити листочки і кріп.
  4. За бажанням в банки кладуть по 1 листу хрону.
  5. У ємності розкладають трави: листи вишні і смородини (по 3-5 шт.), Парасольку кропу, очищений часник (2-3 зубчики).
  6. Потім в банку поміщають огірки. Спочатку їх ставлять стовпчиками, а наверх кладуть маленькі плоди. Набивання потрібно виконувати щільно.
  7. Слід приготувати заливку. У каструлю додаються цукор, сіль, чорний перець, лавровий лист. Також наливається вода (1,5 літра) і кип'ятиться 5-7 хвилин. Цього вистачить на 2 банки.
  8. У кожну ємність додається 25 мл 9% -го оцту.Гарячим розсолом заливають банки і прикривають кришками, які попередньо потрібно простерилізувати.
  9. Потрібна широка і глибока каструля, в яку додається вода. На дно кладуть силіконовий килимок, ставлять банки.
  10. Стерилізація ємностей виконується недовго: поки вони не змінять колір і не стануть ліловими. Коли зміниться колір огірків, їх виймають і закочують.
  11. Банки перевертають, загортають і залишають до охолодження в кімнаті.

На цьому процес приготування завершено. Таким простим способом краще солити невеликі плоди, в тому числі і корнішони.

Терміни та правила зберігання заготовок

Засолювання краще залишати в прохолодних підвалах, де немає сонячних променів. Важливо, щоб температура була 8-10 градусів. В цьому випадку соління НЕ буде зіпсовано протягом 1,5 років. Якщо ж огірки залишати в освітлених і теплих приміщеннях, то вони зіпсуються через 4-5 місяців.