Температура для бройлерів таблиця оптимальних показників для утримання

Таблиця оптимальних показників температури для утримання бройлерів

Бройлери – це кури, які приносять велику кількість м'яса. Бройлерні м'ясо ніжне, підходить для приготування ситних страв, а також для правильного харчування. Вирощуючи курей, необхідно подбати не тільки про те, щоб птахи правильно харчувалися, а й про умови мікроклімату. Основна характеристика мікроклімату – температура, при якій міститься живність. Далі ви можете ознайомитися з таблицею оптимальних температур для бройлерів.

На що впливає температура при вирощуванні бройлерів

Новонароджені курчата повинні отримувати достатньо тепла з 1-х днів свого життя. Ослаблена імунна система перетворює будь-які зовнішні чинники в загрозу. Мала кількість тепла може спровокувати виникнення захворювань, смерть. Залежність від тепла зберігається навіть у дорослих курей.Сьогодні фермерство зазнає суттєвих змін. Використання інкубаторів та брудери дозволяє пропустити процедуру висиджування яєць несучкою. Крім того, більше не потрібно вирощувати курчат поряд з матір'ю.Взагалі, несучок бажано тримати окремо від молодняка.Головна мета, для якої вирощуються бройлери, – отримання м'яса. Фермеру необхідно створити для цього всі умови. Зважаючи на це яйця несучок инкубируются, а потім народжені курчата вирощуються в брудер. Від мікроклімату в курнику залежить розвиток бройлерів, їх імунітет. Тому фермеру потрібно приділити особливу увагу умовам утримання птиці, а саме температурі в пташнику.

Оптимальні показники температури в курнику

Оптимальні параметри температури для молодих і дорослих курей будуть різними. Далі наведені таблиці з відповідними параметрами.

Для підростаючого молодняка

Таблиця оптимальних температурних показників для курчат:

Для дорослих птахів

Таблиця температурного режиму для дорослих птахів (обігрівачі вже не використовуються):

регулювання обігріву

У новонароджених курчат не працює механізм терморегуляції, так як їх організм ще не розвинувся. Їх м'язова маса ще надто мала, щоб при переміщенні організм отримував досить тепла. Тому для регулювання обігріву в курнику застосовують побутові підлогові обігрівачі або лампи з інфрачервоним випромінюванням.Потрібно стежити за тим, щоб курчата не відходили від обігрівача занадто далеко.Найкраще вирощувати молодняк в брудер. Брудер – це ящик, мікроклімат і рівень освітленості якого можливо регулювати. Також необхідно стежити за рівнем вологості. Він повинен складати 60-70 відсотків. Не забувайте про активне вентилювання курника і забезпеченні нормального рівня освітлення.

Інші умови вирощування

Не тільки температура має значення при вирощуванні бройлерів. Потрібно дотримуватися наведених нижче рекомендацій:
  1. Вводячи в раціон нові корми, будьте обережні, даючи молодняку ​​варену картоплю. Великі обсяги даного продукту можуть викликати проблеми з кишечником у курчат, аж до завороту кишок і смерті. У раціоні дорослих бройлерів повинні переважати мішанки і концентровані корми. До кінця відгодівлі додайте в раціон соковиту їжу.
  2. Слідкуйте за диханням птахів. Якщо воно переривається, отже, повітря в курнику занадто вологий. Вам необхідно поліпшити вентиляцію. Якщо курчата мало рухаються і підлягає лежать на ногах, значить, їм не вистачає вітаміну D. Якщо їх оперення перестало блищати і стало ламким, це вказує на надмірну сухість в пташнику.
  3. Щоб запобігти порушенням роботи кишечника у курчат, раз в 2 дня додавайте в їх пиття калієвий перманганат. Не забувайте ретельно перемішувати розчин. Поїлки і годівниці потрібно очищати за допомогою двовуглекислого натрію. Мийте поїлки і годівниці після кожної подачі води і корму.
  4. Пол в пташнику повинен бути чистим і утепленим. Можете покрити його солом'яною підстилкою, настеленние на тонкий шар гашеного вапна. Слідкуйте за тим, щоб солома не почала розкладатися, своєчасно замінюйте її.
Якщо ви забезпечите бройлерам оптимальні умови утримання, то у вас без проблем вийде виростити здорових курей, які принесуть вам велику кількість м'яса. Розводити бройлерів досить просто, тому проблем не повинно виникнути навіть у початківців фермерів, які тільки недавно почали займатися вирощуванням птахів.