Персик «Кондор»: ранній сорт американської селекції
Персик «Кондор» ( «Candor») американської селекції визріває в першій половині липня і відноситься до ранніх сортів цієї плодової культури. Сорт був виведений майже двадцять років тому і встиг стати популярним і затребуваним у багатьох країнах.
Опис і характеристика сорту
Персикове дерево сорту «Кондор» сильноросле з досить розлогою кроною. Плоди мають округло-овальної, з невеликим клювиком формою. Основне забарвлення шкірки насичене золотисто-жовте з рясним червоним рум'янцем.М'якоть оранжево-жовтого кольору, з вираженими прожилками червоного кольору. Опис м'якоті заявляє хорошу соковитість і м'ясистість плодів. Консистенція досить щільна. Смак солодкий, з легкою кислинкою, дуже приємний. Кісточка добре відділяється від м'якоті. Маса товарного плоду може варіюватися від 155 до 235 г.Як правило, урожай повністю визріває в останній декаді червня або перших числах липня, що залежить від погодних умов в регіоні вирощування цієї плодової культури. Показники врожайності дуже високі. Спостерігається стійкість до поразки курчавістю листя, а також підвищена зимостійкість і відмінні показники транспортабельності зібраного врожаю.Персик «Кондор»: особливості сорту (відео)
Особливості підживлення рослин
Для отримання високої і стабільної врожайності персика сорту «Кондор» рекомендується звернути особливу увагу на зрошувальні заходи, а також здійснення підгодівлі плодоносних рослин:- родючість садової грунту необхідно підтримувати протягом усього періоду культивування рослин за допомогою внесення мінеральних і органічних добрив;
- найбільша кількість азоту у вигляді аміачної селітри, який надає позитивний вплив на розвиток і плодоутворення персика, необхідно рослинам в весняний період, на стадії активного зростання вегетативної маси плодових дерев;
- калійні підгодівлі, що сприяють поглинанню рослинами вуглекислоти й азоту, а також підвищують стійкість плодової культури до несприятливих зовнішніх факторів, здійснюються за допомогою внесення в пристовбурні кола відповідних мінеральних добрив і золи;
- вельми важливими є позакореневе фосфорні підгодівлі, які позитивно впливають на врожайність і якісні показники плодів, включаючи цукристість м'якоті персика.